Ga naar de inhoud

Finalisten bekend voor Decathlon Premier Padel Rotterdam Ahoy

Rotterdam, 14 september 2024 – De finalisten van de eerste editie van Decathlon Premier Padel in Rotterdam Ahoy zijn bekend. Bij de vrouwen nemen de nummers 1 van de plaatsingslijst, Sanchez Fallada en Josemaria Martin uit Spanje, het op tegen landgenote Ortega Gallego en de Portugese Araujo. Bij de mannen strijden Spanjaard Coello en Argentijn Tapia tegen Chingotto (Argentinië) en Galan (Spanje).

 

Het hoofdtoernooi van Decathlon Premier Padel Rotterdam ging afgelopen dinsdag van start, voorafgegaan door twee dagen kwalificatie, evenens in Rotterdam Ahoy. De Top 50 van de wereld was vertegenwoordigd bij het P1-toernooi, na de zogenaamde Majors het tweede niveau waarop wereldwijd toernooien worden georganiseerd. Het toernooi heeft zich met tenminste 33.000 bezoekers direct in de Top 5 van jaarlijkse indoor sportevenementen heeft genesteld.

 

De finale bij de vrouwen begint zondag om 15.00 uur, terwijl de mannenfinale direct aansluitend wordt gespeeld. Voor de vrouwenfinale vindt nog een legends game plaats tussen voormalige topvoetballers Arjen Robben en Niels Kokmeijer tegen Rafael van der Vaart en Uruguayaan Diego Forlàn. Laatstgenoemde werd in 2010 uitgeroepen tot beste speler van het WK in Zuid-Afrika en scoorde destijds in de halve finale tegen Nederland. In dezelfde wedstrijd scoorde Robben voor Oranje.

 

Over Premier Padel

Premier Padel is de officiële professionele padel-tour wereldwijd, opgericht door Qatar Sports Investments (QSI) samen met de International Padel Federation (FIP) en de Professional Padel Association (PPA). Vanaf 2024 omvat Premier Padel 25 toernooien in 18 landen, terwijl de tour blijft groeien en nieuwe gebieden verkent om de sport uit te breiden.

Decathlon Premier Padel Rotterdam wordt georganiseerd door Tribe Sports.

GERELATEERDE BERICHTEN

nl_NLDutch