Ga naar de inhoud

Tot nu toe ruim 33.000 bezoekers bij eerste editie Decathlon Premier Padel Rotterdam

Rotterdam, 13 september 2024 – Voor de eerste editie van Decathlon Premier Padel Rotterdam zijn inmiddels meer dan 33.000 tickets verkocht. Daarmee is het internationale Padel sportevenement, dat zondag 8 september startte met de kwalificaties en komend weekend de halve en finales beleeft, terug te vinden in de Top 5 van indoor sportevenementen in Nederland, na het ABN AMRO Open, CHIO Rotterdam, Indoor Brabant Den Bosch en de Zesdaagse eveneens in Rotterdam Ahoy.

 

De Top 50 van de wereld is neergestreken in Rotterdam Ahoy voor Decathlon Premier Padel Rotterdam. De openingsavond kende met 1600 bezoekers al een uitverkocht huis. De eerste vier dagen werd op vier banen in Hal 6 van Ahoy gespeeld. Vanaf donderdag 12 september is daar het centre court in de arena van Ahoy toegevoegd. Daarmee is de capaciteit vergroot naar 6000 bezoekers per sessie. Komend weekend staan nog de halve finales en finales bij zowel de mannen als vrouwen nog op het programma. Voor deze sessies zijn nog kaarten beschikbaar.

 

Legends game
Voorafgaand aan de finales betreden Arjen Robben, Niels Kokmeijer, Diego Forlán en Rafael van der Vaart het centre court. Het kwartet voormalige profvoetballers neemt het vanaf 14.00 uur tegen elkaar op in ene zogenaamde legends game. Aansluitend begint de finale bij de vrouwen om 15.00 uur. De mannenfinale begint direct na afloop van de vrouwenfinale.

 

Over Premier Padel
Premier Padel is de officiële professionele padel-tour wereldwijd, opgericht door Qatar Sports Investments (QSI) samen met de International Padel Federation (FIP) en de Professional Padel Association (PPA). Gelanceerd in 2022, gesteund door de Professional Padel Association (PPA), namen meer dan 500 spelers van over de hele wereld deel aan Premier Padel-toernooien in het eerste jaar en speelden op enkele van de meest iconische locaties in de sportgeschiedenis, waaronder Stade Roland-Garros in Parijs. Meer dan 110 professionele vrouwelijke spelers sloten zich in maart 2023 aan bij Premier Padel via de International Padel Players Association (IPPA). In augustus 2023 werd aangekondigd dat QSI World Padel Tour (WPT) zou overnemen om een enkele wereldwijde professionele padel-tour te creëren - genaamd Premier Padel - onder toezicht van FIP. Vanaf 2024 omvat Premier Padel 25 toernooien in 18 landen, terwijl de tour blijft groeien en nieuwe gebieden verkent om de sport uit te breiden. Als wereldwijd merk legt Premier Padel ook de dynamische essentie en spirit van padel vast, waarbij de sport begint aan een spannende nieuwe periode op mondiaal niveau dankzij deze nieuwe verenigde wereldtour.

GERELATEERDE BERICHTEN

nl_NLDutch